Miért Merida?

létrehozva: 2018.01.26

"M.O.R.E. BIKE"

 

Történet

 

A Merida cég alapítója Ike Tseng a ’70-es évek elején, egyik USA-beli utazása során, egy kerékpárbolt ajtaján lévő feliratra lett figyelmes: „Tajvani kerékpárokat, rossz minőségük miatt nem javítunk!”

Tsenget bosszúsággal töltötte el ez a felirat és elhatározta, hogy változtatni fog a világ szemléletén a tajvani kerékpárokkal kapcsolatban, ezért megalapította saját gyárát Yuanlinben (Tajvan)  Az első gyártás 1972 szeptemberében indult.

Kezdetben vázgyártóként működött, neves nyugati márkáknak készített kiváló minőségű kerékpárvázakat. A Merida Industry Co. Ltd. gyárból kikerülő vázak"Made in Taiwan" felirata innentől kezdve már a minőséget jelentette.

1988-től Merida néven önálló kerékpármárkát hozott létre. Innen kezdődik a Merida kerékpárok története.

A Merida saját márkájával, lassan 30 éve töretlenül halad. Jelenleg alulról kopogtat a világ elit kerékpár márkáinál. A tervezés és tesztelést már Németországban német mérnökök végzik. Tajvanon, a Merida gyár rendelkezik a legmagasabb szintű eszközökkel és a legprofibb gyártás technológiával.

 

 

 

 

A fejlesztések meghozták gyümölcsüket, a Merida aktívan és sikeresen jelen van a világ elit kerékpárversenyein, kerékpárjaikkal számos élsportoló jutott a csúcsra, világbajnoki és olimpiai érmeket szerezve a márkának. Kezdetben főleg hegyikerékpáros szakágban, majd országúton is.

 

 

 

A Merida jelenleg hazánk egyik legnépszerűbb kerékpár márkája. A kerékpárok kiváló minősége és a széles paletta teszi azzá. Külön említést érdemel a vázakra vállalt élettartam garancia is, mely mutatja, hogy a Merida is hisz termékei színvonalában.

 

Merida kerékpár Facebook

Merida kerékpár Youtube