2021 - AZ ÚJ SPECIALIZED CHISEL

létrehozva: 2020.10.02

 

 

 

Specialized chisel comp 2021

 

A 2021-es Specialized Chisel, a 2018-ban debütált és nagy népszerűségnek örvendő prémium alumíniumvázas merevfarú  MTB továbbfejlesztett verziója. Az új Specialized Chisel egy teljesítményorientált hegyikerékpározásra szánt modell, mely megjelenésben, geometriában és technológiában is 100%-ban megfelel a kor kívánalmainak.

 

A váz anyaga a Specialized saját M5 névre hallgató alumínium ötvözete, melyet anno a csúcskategóriás S-Works vázakhoz fejlesztettek ki.  A Chisel vázak különlegessége a „D'Aluisio Smartweld” hegesztési technológia, mellyel a váz tömege jelentősen csökkenthető, illetve extra merevséget biztosít a szükséges helyeken. A Specialized Chisel váz súlya így 1.400 garmm körül van.

 

chisel farme

 

A Specialized (és mára már a legtöbb nagy gyártó) a 29”-os kerekeket részesíti előnyben, ebben a kategóriában, így a Chisel is 29”-os kerekekkel érkezik. A vázgeometria megegyezik a Specialied XC zászlóshajó Epic Hardtail geometriájával.  A lapos, 68 fokos fejcsőszög és a hosszabb felsőcső extra stabil irányítást eredményez a komolyabb lejtőkön.  A nyeregcső átmérő 30.9 mm-re nőtt, hogy kényelmesen tudjon fogadni bármilyen dropper nyeregcsövet, melyhez vázon belüli integrált bowdenvezetés vezet, akárcsak a többi váltó és fékkábel esetében.

 

specialized chisel kerékpár

 

A Specialized Chisel az abszolút csúcsot jelenti az aluvázas kerékpárok piacán. Ha teljesítményorientált kerékpáros vagy, versenyeken is indulsz és megfizethető árú kerékpárt keresel, a Chisel a legjobb választás!

A 2021-es modellévben a Specialized Chisel kerékpárt megvásárolhatod kétféle felszereltséggel vagy akár vázszettként is.

 

Specialized Chisel 2021