„az év legjobb hobbi országútija”

létrehozva: 2017.03.14

Specialized Allez Sport 2017


 

Csak állunk a bringa előtt és gyönyörködünk benne. Mindannyian arra gondolunk, KÉNE EGY ILYEN!

Itt és most megdőlt az a közhely: „ennyi pénzért újat és jót egyszerre, na, azt biztosan nem kapsz!”

 

Pedig DE!

 

 

 

A Specialized Allez Sport elnyerte tőlünk „az év legjobb hobbi országútija” címet!

 

Ugyanis ezért az árért semmilyen más márkától nem kapsz ennél átgondoltabb, jobban használható és nagyobb presztízsű kerékpárt.

Nézzük, miért szeretjük mi és mivel tud többet a Specialized Allez Sport a többi gyártó hasonló kategóriájú kerékpárjainál.

Fontos megemlíteni, hogy bármilyen felszereltségről beszélünk, az mit sem ér egy jó „alap”, azaz egy jó vázszett nélkül!

A teljes Allez család esetében kiemelném a letisztult formájú aluvázat és a FACT karbon villát, mely formailag a Tarmac vonalait idézi és menettulajdonságokban, geometriában is méltó „kistestvére” annak. Szépen kidolgozott részleteivel és gyönyörű festésével, első ránézésre is a prémium kategóriát idézi.

 

  

 

 

A bicajon komplett Sora szettet találunk és végre-valahára nem olcsósították a kerékpárt holmi igénytelen négyszögtengelyes buta vasdarabbal, amit – legnagyobb bánatunkra- sok gyártó hajtóműnek hív. Kompakt kivitel, 50/34-es lánctányérokkal és széles 11-32-es fogaskeréksorral, a célközönség igényeihez igazodva.

Itt említeném meg az új Sora szett kiválóságát. Ugyan csak 9 sebességes, de már megkapta a felsőbb kategóriás szettek (105, Ultegra) mechanikáját, így hasonlóan szépen és könnyeden működik, mint nagytestvérei. Egyedül a fékek nem Sorák, aminek ebben az esetben kifejezetten örülünk, hiszen a Specialized saját márkás Axis fékei egy magasabb kategóriát képviselnek. Külön plusz pont a bowdenezés minősége. A Shimano advanced kategóriás Optislick bowdeneivel érkezik a kerékpár, mely nagyban hozzájárul a tökéletes váltóműködéshez.

 

Az Axis kerekekbe szintén nem tudunk belekötni, minősége magasan kiemelkedik a kategóriájából. A külsőknél is átgondolt megoldás született, dupla BlackBelt defektvédelmű 25mm széles Specialized Espoir gumik kerültek rá.

A Specialized kiegészítők (kormány, kormányszár, nyereg) mind a Specialized Body Geometry Fit tapasztalatok alapján kerültek fel a bicajra, így ergonómiailag (is) kiemelkedik a mezőnyből.

Lehet, hogy elsőre kicsit marketing szagú voltam, de higgyétek el ez az első olyan kerékpár, ahol nem kell kompromisszumokat kötnünk!

Ha első országútidat keresed vagy lecserélnéd régi acél bringádat, ebben a kategóriában nem tudunk jobbat ajánlani.

Aki nem hiszi, itt a boltban megnézheti, kipróbálhatja.

Az Allez Sport két színben elérhető, az ára pedig 287.900 forint.