Miért Specialized?

létrehozva: 2018.01.24

 

 

"THE RIDER IS THE BOSS"

 

 

"A küldetésünk egyszerű: a kifinomult, igényes kerékpárosok, és leendő kerékpárosok márkájává válni.

Az innováció által táplált teljesítményre alapozva összpontosítunk a „Rider-re” és a „Riderek”szükségleteire, a sokat látott profi versenyzőktől, az amatőr sportolókon át a gyermekekig és a városi bringásokig. Ha bringázol, érted vagyunk!

Úgy gondoljuk, a kerékpározás pozitív irányba tudja változtatni életünket. Ez késztet minket arra, hogy egyre jobban és jobbat csináljunk.

A szenvedély, hogy megoszthatjuk a kerékpározás iránti szeretetünket a világgal a legfontosabb számunkra!"

 

 

Történet

Mark Sinyard 1974-ben eladta Volkswagen kisbuszát és az azért kapott 1.500 dollárból európai körútra ment, ahol kerékpáralkatrészeket vásárolt a ma már szintén világhírű Cino Cinelli-től. Sinyard kezdetben Olaszországból importált alkatrészekkel kereskedett az USA-ban, majd 1981-ben bemutatta első két kerékpárját a Sequoia túrakerékpárt és az Allez országúti kerékpárt. Szintén ’81-ben a Specialized dobta piacra az első mountain bike-ot. Ez volt a legendás Stumpjumper.

 

specialized kerékpárbolt budapest

 

1974-es megalapítása óta a Specialized a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb kerékpár márkájává vált. Mike Sinyard, aki a mai napig tevékenyen irányítja a céget, történelmet írt a kerékpáros szakmában. A Specialized úttörőként szerepelt a hegyikerékpározás népszerűsítésében, és számos előremutató technológia alkalmazásában is. Mára a világ legmeghatározóbb kerékpár, alkatrész és kiegészítő márkája, termékeit élversenyzők sora viszi győzelemre a kerékpársport valamennyi szakágában.

 

 

 

"INNOVATE OR DIE"

 

 

 ...hangzik a Specialized mottója és valóban, mára a szenvedélyes elhivatottságnak és persze a fejlesztésekbe és tervezésbe öntött dollármillióknak  köszönhetően a Specialized diktálja a tempót a kerékpár piacon az országúti kerékpároktól az e-bike-okon át a gyermek kerékpárokig.

 

A Specialized egész tudomány-ágat fejlesztett a kerékpározás hatékonyságát és kényelmét növelő bike fitting (kerékpár testreszabás) köré. Body Geometry Fit név alatt kifejlesztett rendszerük, az első és egyetlen komplett rendszer, ami ergonómiailag és tudományosan tesztelve, egyéni céljaidnak megfelelően, az erő, az állóképesség és a kényelem javítására irányul.

 

bike fitting budapest

 

 

 

"RIDER FIRST, GENDER SECOND"

 

 

A kerékpárok fejlesztésénél a Specialized a több tízezer Body Geometry Fit mérés adatait felhasználva tervezi a geometriákat, a valós adatokra támaszkodva és a felhasználói igényeket maximálisan figyelembe véve.

Bizonyos modelleknél különböző női és férfi geometriát, vázkialakítást használnak (pl.: Ruby / Roubaix vagy Ariel / Crosstrail), míg más modellek esetében "shared geometry" azaz egyező geometriával készülnek a kerékpárok (pl.:Women's SirrusSirrus vagy Women's Epic / Epic) .

Az egyező geometriával készülő, de nőknek szánt kerékpárokon "women specific" azaz női specifikus kiegészítőket találunk és bizonyos alkatrészek is a női igényekhez vannak hangolva (puhább rugó a teleszkópokban, kisebb markolat a kisebb kéznek, női nyereg, stb.)

 

Specialized tarmac kerékpár

 

 

 

RIDER-FIRST ENGINEERED™

 

 A Specialized a kerékpár karbonvázak gyártástechnológiájában is úttörőnek számít. A Rider-First Engineered™ technológiával készült méretspecifikus karbonvázak minden egyes vázméretnél külön lettek tervezve, így nyújtják a tökéletes súly/merevség/komfort arányt az XS-től az XXL-es méretig. A Rider-First Engineered™ tervezésről ITT OLVASHATSZ TÖBBET!

 

 specialized kerékpárok

 

Specialized Ruházat és kiegészítők

 

A Specialized a legmagasabb szintet képviseli a kerékpáros ruházati és kiegészítő piacon is. Innovatív megoldásai abszolút iránymutatóak a szakmában, a felhasználók igényeire alapozott fejlesztések pedig megkérdőjelezhetetlenek. 

Egy tökéletes példa: 

 

 

Külön említést érdemel a Specialized nyereg és cipő palettája, mely szintén a Body Geometry Fit tudásanyagát felhasználva egy ortopéd orvoscsapat tudományos fejlesztéseinek eredménye.

 

 

A Specialized minden szegmensben a legmagasabb szintű kerékpárokat, ruhákat és kiegészítőket kínálja, komplett szolgáltatást nyújtva. Nem egyszerűen egy kiváló terméket akar eladni neked, hanem arra törekszik, hogy kerékpárossá válj!

 

 

specialized kerékpár árak

 

 

Specialized kerékpár Youtube 

Specialized kerékpár Facebook 

Specialized Women Facebook

Specialized kerékpár Mérettáblázat

 

 

#specializedaspeedwaybol