MIPS & ANGi X SPECIALIZED - Specialized sisak újdonságok

létrehozva: 2018.11.29

specialized propero sisak

 

MIPS X SPECIALIZED

 

 

A kerékpáros sisakok védelmi rendszere általában két részből áll: egy kemény héj és alatta egy olyan habszivacsokból kialakított zóna, ami deformálódik a különböző negatív behatások ellensúlyozására, így nyeli el részben vagy egészben az emberi fejre jutó ütközési energiát.

MIPS (Multidirectional Impact Protection System) egy olyan extra védelmi réteg, amely lehetővé teszi a sisak belső és külső rétegeinek elfordulását egymáshoz képest ütközés, káros behatás közben.

Független tesztek sora bizonyítja, hogy ez az extra 10-15 mm mozgás nagyban csökkenti az emberi agyat érő káros terhelést.

 

specialized prewail sisak

2019-től ezt a védelmi mechanizmust megtalálod a Specialized sisakok többségénél. A prémium fejvédők esetén a Specialized és a MIPS kutatói egy új változatot is bevezetnek, ez a MIPS SL nevet viseli majd. Az SL verzió esetén a védelmi rendszer és a belső párnázás integrálása valósul meg, így egy esztétikus, de súlytöbblet nélküli emelt védelmi képességgel rendelkező sisakhoz jutunk. A középkategóriás sisakok esetén a MIPS „B” és „C”, míg a fullface S-Works Dissident sisak a MIPS E-Series rendszert használja, de néhány belépő sisak MIPS nélkül is elérhető marad.

 

specialized evade sisakspecialized sisak

 

MEET ANGi

 

 

A Specialized 2019-től egy magasabb védelmi szintre emeli a sisakjait.

Az ANGI (Angular and G-Force indicator) egy olyan innováció, amely extra védelmet nyújt neked: élő nyomkövető, és egy ütközés és baleset detektáló eszköz. Az ANGi egy szabadalmaztatott, sisakra szerelt érzékelő, amely egy beépített gyorsulásmérő és giroszkóp is egyben. A szenzor méri azokat káros erőhatásokat, amelyek a sisakra hatnak a baleset során. Ha megtörtént a baleset és nem vagy képes leállítani az ANGI által a telefonodra küldött riasztást, akkor egy applikáció segítségével a megjelölt célszemélyek részére küld egy üzenetet, hogy balesetet szenvedtél és elküldi nekik a GPS koordinátáid.

 

 

evade sisak

 

 

A rendszer üzemeltetéséhez iOS vagy android telefon szükséges, az ANGI szenzor a telefonon futó Specialized Ride App -al kommunikál. A Ride App dokumentálja a túráid táv és teljesítményadatait, összekapcsol más felhasználókkal és könnyen és gyorsan szinkronizál más közösségi (pl: STRAVA) oldalakkal. Lehetőséged van megadni a túrád tervezett befejezését. Ha a tevékenység túlnyúlik a tervezett időtartamon, az applikáció a kiválasztott személyek részére megküldi az utolsó ismert pozíciódat. De van lehetőség élő követésre is, ebben az esetben a kedvezményezettek nyomon kísérhetik a kerékpározásod. 

 

 

 

 

 ANGi + MIPS rendszerű Specialized sisakjaink:

 

Ambush Comp E-Bike sisak

Propero III sisak

Tactic III sisak

S-Works Prevail II sisak

S-Works Evade II sisak

Ambush sisak

Ambush Comp sisak

 

 

 

 

specialized echelon sisak