Mit gondolunk a belépő országúti kerékpárokról és a mértékadó kerékpáros újságírásról?

létrehozva: 2018.04.15

Néhány  nappal ezelőtt a Bikemag.hu kerékpáros portálon megjelent egy országúti kerékpár tesztje (a cikkért katt. IDE). Az írás elolvasása után az alábbi hozzászólást fogalmaztuk meg: 

     

Nem meglepő módon, több más, kritikát megfogalmazó hozzászólással együtt ez a bejegyzés is eltűnt a cikk mellől. Sajnálatosnak tartjuk, hogy ez a komoly gyökerekkel rendelkező, korábban mértékadónak tekintett portál manapság már ennyire nem reflektál a valóságra. Mélységes szolgaisággal  dolgozik a hirdetőinek, és fogad be mindent valódi kritika nélkül. Ez a szolgaiság még azt sem tűri el, hogy valaki ellenvéleményt fogalmazzon meg, esetleg valódi diskurzus indulhasson meg a különböző témákban. Ha az a cél, hogy egy más célközönséget szolgáljon ki az újság egy megváltozott tartalommal, akkor sokan elköszönünk az oldaltól, mert számunkra ez így annyit ér majd, mint a kukában landoló színes nyomtatott hirdetési újságok tucatjai.  

És hogy ne csak a fanyalgás legyen, íme, mi ezt gondoljuk arról a kategóriáról, amiről a Bikemagnak a  Neuzer forgószele jut az eszébe, katt.: IDE!