Specialized országúti kerékpárok 2018

létrehozva: 2017.10.04

Választási segédlet a Specialized 2018-as országúti palettájához.

1974-es alapítása óta a Specialized az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kerékpár márkává nőtte ki magát. Az alábbiakban a Specialized országúti kerékpárjaihoz nyújtunk választási segédletet.

 

 

Specialized férfi országúti kerékpárok

Tarmac

A Tarmac „AZ” országúti kerékpár a Specialized kínálatában. Számos versenyző és profi csapat választása, többszörös világbajnok és megszámlálhatatlan verseny győztese.  A Tarmac a legmagasabb szinten egyesíti a könnyű súlyt, a merevséget és a kényelmet.  Amatőr vagy profi versenyzésre, teljesítményorientált hobbi kerékpározásra ajánljuk.

 

 

2018-ra az eddigi legjobb és legkönnyebb Tarmac-ot mutatta be a Specialized, SL6 néven, 733 grammos vázzal, ami 200 grammal könnyebb lett az elődjénél. (Az új Tarmac-ot mi is teszteltük. Olvasd el itt.)

 

 

Az új Tarmac SL6 egyelőre háromféle felszereltségben, EXPERT, PRO és S-WORKS, illetve S-WORKS váz-szettként érhető el.

 

 

Az új SL6 Tarmac-ot megelőző modell Tarmac SL5 néven továbbra is kapható EXPERT COMP verzióban Dura-Ace R9100, illetve Ultegra R8000 felszereltséggel. Az SL5 váza is Rider-First Engineered* technológiával készült, akár csak a csúcs SL6.

 

 

 

A kedvezőbb árkategóriában SL4 néven, a két generációval idősebb vázra épült ELITE és SPORT modell kapható. Az SL4 szintén kiváló geometriával és súly/merevség/kényelem aránnyal rendelkezik.

SÚLY: ★★★★★

AERODINAMIKA:★★★★☆

KÉNYELEM:★★★★☆

MEREVSÉG:★★★★★

 

Roubaix

A Specialized Roubaix a komfort / endurance országútik non plus ultrája. A beépített Future Shock rezgéscsillapítónak köszönhetően maximális kényelmet nyújt a legrosszabb utakon is. Mindezt kiváló irányíthatóság és stabilitás mellett. Azoknak ajánljuk, akik hosszú távon is kényelmes, jól személyre szabható országútit keresnek és azoknak, akik még mindig azt hiszik, hogy egy országúti kényelmetlen.

 

 

Idén mindegyik Roubaix megkapta a Future Shock-ot, a Tiagrával szerelt alap ROUBAIX modelltől, a Dura-Ace Di2-val érkező csúcs S-WORKS modellig.

 

COMP felszereltségi szint, Ultegra szettel és hidraulikus tárcsafékkel az egyik legjobb ár/érték arányú Roubaix a Specialized 2018-as palettáján.

Olvasd el a BikeMag.hu Roubaix & Allez Sprint összehasonlító tesztjét.

SÚLY: ★★★★☆

AERODINAMIKA:★★★☆☆

KÉNYELEM:★★★★★

MEREVSÉG:★★★★☆

 

Venge

A top aero kerékpár. Ha a légellenállást kell legyőzni, a Venge a megoldás. Teljesítményorientált kerékpározáshoz ajánljuk, sík szakaszokon érzi igazán elemében magát. Kiváló választás olyan triatlon versenyre, ahol még engedett a bolyozás.

 

 

 

Idén szerencsére visszatértek a hagyományos kormány/stucni szabványhoz, ami megkönnyíti a Venge személyre szabhatóságát/beállítását. 2018-tól csak tárcsafékes kivitelben kapható. 

SÚLY: ★★★★☆

AERODINAMIKA:★★★★★

KÉNYELEM:★★★☆☆

MEREVSÉG:★★★★★

 

Allez Sprint

 

 

Az egyik kedvenc Specialized országútink, a legstílusosabb modell mindközül. Hihetetlen merevség, pontos, precíz irányítás és kiváló aerodinamika jellemzi. Igazi „országútis” élményt nyújt, rosszabb úton azonban kényelme elmarad a társaitól. Teszt ITT.

Olvasd el a BikeMag.hu Roubaix & Allez Sprint összehasonlító tesztjét.

SÚLY: ★★★★☆

AERODINAMIKA:★★★★★

KÉNYELEM:★★☆☆☆

MEREVSÉG:★★★★★

 

Allez

 

2018-ra megújultak az Allez család, aluvázas hobbi/sport felhasználásra szánt modelljei. Az új vázszett, az áttervezett geometriának és a fullkarbon villának köszönhetően 450 grammal könnyebb lett elődjénél.

 

 

Gyönyörű, a csúcskategóriát idéző festésével, kiváló komfortjával igazi „all-round” országúti. Ha első országútidat keresed, az Allez a te kerékpárod.

 

SÚLY: ★★★☆☆

AERODINAMIKA:★★★☆☆

KÉNYELEM:★★★★☆

MEREVSÉG:★★★☆☆

 

Specialized női országúti kerékpárok

 

 

Tarmac Women

 

A Tarmac SL6 férfi verziójával megegyező modell, „women specific” női kiegészítőkkel, kisebb vázméretekben is elérhető, EXPERT és S-WORKS verzióban. Amatőr vagy profi versenyzésre, teljesítményorientált hobbi kerékpározásra ajánljuk.

SÚLY: ★★★★★

AERODINAMIKA:★★★★☆

KÉNYELEM:★★★★☆

MEREVSÉG:★★★★★

 

Amira

 

Az SL4 Tarmacnak megfelelő, női geometriás karbon országúti, COMP és SPORT felszereltségben. Szintén versenyzésre és teljesítményorientált kerékpározásra ajánljuk.

SÚLY: ★★★★★

AERODINAMIKA:★★★★☆

KÉNYELEM:★★★★☆

MEREVSÉG:★★★★★

 

Ruby

 

A Roubaix női megfelelője ugyanazt a komfortot és kiváló irányíthatóságot nyújtja, „women specific” női kiegészítőkkel. Négyféle, EXPERT, COMPELITE és SPORT felszereltségben.

SÚLY: ★★★★☆

AERODINAMIKA:★★★☆☆

KÉNYELEM:★★★★★

MEREVSÉG:★★★★☆

 

Dolce

 

A legnépszerűbb női országúti. Elérhető árával, kényelmes női geometriájával és women specific” női kiegészítőivel a hobbi országútis hölgyek kedvence.

SÚLY: ★★★☆☆

AERODINAMIKA:★★★☆☆

KÉNYELEM:★★★★☆

MEREVSÉG:★★★☆☆