SPECIALIZED RIDER-FIRST ENGINEERED™ TECHNOLÓGIA

létrehozva: 2018.11.12

 

"RIDER-FIRST ENGINEERED™ - PERFECT PERFORMANCE NO MATTER YOUR SIZE"

 

specialized tarmac váz

 

A karbon vázépítési gyakorlatban a karbon szövetek típusa, rétegeinek száma, elhelyezési iránya és a ragasztási, hőkezelési metódus határozza meg a váz és a kerékpár viselkedését, karakterisztikáját. Egy jó karbonváz egyszerre könnyű, merev és komfortos.

 

De mi történik akkor, ha ezt a gondos munkával megtervezett vázat az átlagosnál nagyobb méretben készítjük el egy átlagnál magasabb, termetesebb „rider” számára? Ha nem változtatunk az eredeti terven, a kerékpárosunk a kívánalmak optimális egyensúlyához képest egy könnyű, de túlságosan rugalmas vázat kap, amellyel így elmarad a megcélzott teljesítménytől.

...és mi történik abban az esetben, ha ugyanez a szövetelhelyezés kisebb méretben formálódik vázzá és kerékpárrá? Az átlagosnál alacsonyabb és kisebb súlyú kerékpárosunk egy relatív nagyobb tömegű, a tervezettnél sokkal merevebb és kevéssé komfortos kerékpárhoz jut.  

 

A Specialized ennek kivédésére vázméretenként optimalizálja a karbon elemek méretét formáját, vastagságát és darabszámát. Ez által biztos lehetsz benne, hogy a Rider-First Engineered™ metódussal minden vázméret esetén az elvárt, optimális egyensúlyhoz jutsz a súly/merevség/komfort tekintetében.

 

A tervezési munka eredményeként a közel 500 db karbonszövet elem a helyére kerül, és a váz így éri el a súly, merevség, komfort és kezelhetőség optimális egyensúlyát, a legkisebbtől a legnagyobb vázméretig. Egy Rider-First Engineered™ technológiával készült Specialized kerékpár XS-es és XL-es méretben is pontosan ugyanúgy viselkedik a felhasználója alatt.

 

 

Az alábbi Specialized kerékpárok készülnek Rider-First Engineered™ technológiával:

 

Specialized országúti kerékpárok 

Specialized Tarmac és Women's Tarmac 

Specialized Roubaix és Specialized Ruby

 

 Specialized MTB kerékpárok 

Specialized Epic és Women's Epic

Specialized Epic Hardtail és Women's Epic Hardtail