SPECIALIZED TURBO LEVO SL

létrehozva: 2020.02.05

Specialized Turbo Levo SL Turbo Levo SL SL 1.1

 

 

Az új Specialized Turbo Levo SL egy újabb mérföldkő, amely elmossa a határokat a hagyományos és elektromos kerékpárok közt. 

 

 

A Specialized Turbo Creo SL kerékpárok 2019-es színre lépése új korszakot nyitott az elektromos kerékpárok történetében. A Specialized saját fejlesztésén és saját elképzelésein alapuló SL 1.1 motor, annak kifinomult vezérlése és a hozzá tartozó integrált erőforrása együttesen jelentős mértékben elmossa a határt a hagyományos és az elektromos rásegítésű kerékpárok között.

 

 

 

Az új motor és akkumulátor alacsony tömege, kis mérete, a kifinomult integráció és a minden eddiginél természetesebb pedálozási élmény együttesen azt eredményezi, hogy észrevétlenül lépjük át saját határainkat. Ez az SL 1.1 motor és a hozzá kapcsolódó rendszer került bele - túlzás nélkül - a világ legkedveltebb elektromos mountainbike kerékpárjának tekinthető Specialized Turbo Levo bringába, és Turbo Levo SL néven egy új családot alkot a palettán. 

 

 

Specialized Turbo Levo SL Turbo Levo SL SL 1.1

 
 
 
 
A trailbike-ok etalonjának számító Stumpjumper alapokra épülő Levo-hoz képest az SL verzió még karcsúbb, kecsesebb és könnyebb a kisebb rásegítési rendszernek köszönhetően.
Az alacsony súly 17 kg alatti össztömeget jelent (!), ami egy ilyen tudású elektromos rásegítésű trailbike esetén egészen eképesztő! A kerékpár így rendkívül agilis és jól kezelhető. A motor tulajdonságai és teljesítménye megegyezik a Turbo Creo-ba épített motoréval:   35 Nm nyomaték, 240 Watt teljesítmény.
Meg kell jegyeznünk, ez elmarad a Turbo Levo Brose által támogatott, a piacon egyedülállóan magas, 90 Nm nyomatékától, de a Turbo Levo SL kerékpárok nyergében egészen más érzések kerítenek hatalmukba, az elképesztő mértékű támogatás és plusz erő helyett a könnyedség és természeteség érzése fogja áthatni utazásaidat a kerékpár nyergében. A benne rejlő 240 Watt elég arra, hogy megduplázza egy sportos kerékpáros által leadott teljesítményt. Az alacsonyabb teljesítmény természetesen kisebb akku kapacitást is igényel, a 320 Wh beépített akkumlátor hatótávja megközelíti a nagyobb motorteljesítményű testvér 700 Wh kapacitású verzióját. A Levo SL-nél szintén növelheted a hatótávod a kulacstartóba helyezhető Range Extender segítségével, a +160 Wh kapacitás másfélszerezi a megtehető utat. 
 
 
 
 
Specialized Turbo Levo SL Turbo Levo SL SL 1.1
 
 
 
 
 
 
A Specialized Turbo Levo SL kerékpárok 2020-as palettáját IDE KATTINTVA ÉRED EL!
 
 
 
 
 
Specialized Turbo Levo SL Turbo Levo SL SL 1.1
 
 
 
 
 
A Turbo Levo SL koncepció és konstrukció annyira újszerű, egyedülálló, és lenyűgöző a teljesítményét és paramétereit tekintve, hogy a Specialized ezzel a modellel ismét valós vetélytársak nélkül marad a modern e-mountainbike -ok közt.