Speed-Way Cyclocross tanfolyam indul!

létrehozva: 2017.09.07

Közeleg a cyclocross-szezon, de nem csak a versenyekre készülőknek érdemes elsajátítani a szükséges kerékpár-kezelési technikákat, mindenkinek hasznos lehet egy kis tanulás és ügyességi tréning.

A tavalyi sikeres edzés-sorozatunk után idén is várunk titeket cyclocross tanfolyamunkra!

 

 

 

A Speed-Way cyclocross tanfolyam célja az ügyesség és magabiztosság fokozása. A cyclocross (CR) világából olyan meghatározó helyzeteket elemzünk és gyakorlunk, ami az eredményes versenyzés és megfelelő kerékpárkezelés alapja lehet, illetve a helyes technika elengedhetetlen az élvezetes és biztonságos hobby kerékpározáshoz is. A helyes technikák elsajátításával gyorsabb és magabiztosabb leszel. A tanfolyam párhuzamosan két szálon folyik majd: keddenként a speciális technikák tanulásán, péntek délután pedig a lendületesebb kerékpározáson lesz a hangsúly.

 

 

 

Kiknek ajánljuk: Kifejezetten CR futamra készülőknek, de ha számodra nincs vége ősszel a szezonnak, változatosságra vágysz, vagy versenyen kívül szívesen próbára tennéd magad, gyere el! Ebben a szezonban a tanfolyam második felét kicsit haladósabbra vesszük, így edzésnek is kiváló lehet.

Természetesen a felkészítő edzéseken is igyekszünk a CR szabályaihoz minél inkább igazodni, illetve a legtöbb gyakorlat cyclocross-specifikus lesz, ezért csak CR bringával tudsz csatlakozni.

A menetrend:

Helyszínek: Margit-sziget, Hajógyári-sziget, Budakeszi Vadaspark

 

  1. Alkalom (09.26. kedd 07:00-08:00) Margit-sziget

A le/felszállást vesszük elsőként elő, részletekbe menően átbeszéljük a helyes mozdulatokat és a tipikus hibákat. Az edzés második felében egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal folytatjuk, szintén a biztos alapok elsajátítása miatt.

 

 

 

  1. Alkalom (09.30. szombat 09:00-11:00) Budakeszi vadaspark

A kanyarvétellel foglalkozunk. Síkon kezdünk, bójákat kerülgetve, fokozatosan nehezedő körülmények közt jutunk el a rézsűn visszafordulásig. Majd a le/felszállást tempóval, akadályokkal és emelkedőre felfutással gyakoroljuk.

 

  1. Alkalom (10.03. kedd 07:00-08:00) Margit-sziget

Egy másfél perces körpályán fogunk gyakorolni. A pálya tartalmaz lendületes kanyarokat, éles visszafordítókat és kavicságyat is. Az edzés második felében lépcsőn felfutást és különböző ívű kanyar kombinációkat gyakorlunk.

 

 

 

  1. Alkalom (10.06. péntek 17:00-napnyugta (~18:00)) Hajógyári-sziget

A klasszikus Hajógyári-sziget CX pályáján körözünk. Az alacsonyabb akadályok (pl. farönk, járdaszegély) leszállás nélküli leküzdését tanuljuk.

 

 

 

  1. Alkalom (10.10. kedd 07:00-08:00) Margit-sziget

Bemelegítésként egyensúly gyakorlatokkal kezdünk, mely segíteni fog a rajt közbeni/utáni helyezkedésben, melyet az edzés második felében gyakorlunk.

 

  1. Alkalom (10.14. szombat 09:00-11:00) Budakeszi vadaspark

Versenynapot megelőző egyórás edzést csinálunk végig, melyben 20-25 perc intenzív kerékpározás lesz. Ezt később bármely verseny előtti programként hasznosíthatjátok. Az edzést követő vasárnapi futam meghatározó elemeit is gyakorolni fogjuk.

 

 

 

  1. Alkalom (10.17. kedd 07:00-08:00) Margit-sziget

A margitszigeti játszóteret vesszük birtokba, ahol változatos feladatokat gyakorlunk egy sok meglepetést tartogató pályán. Homokágy, szlalom pálya, akadályok és rajtgyakorlat.

 

 

 

  1. Alkalom (10.20. péntek 17:00-18:00) Városliget

A 21-én megrendezésre kerülő Crossliget pályán gyakoroljuk a másnapi verseny elemeit.

 

Az edzéseken mindenki saját felelősségére vehet részt, a sisak használata kötelező!

A korai edzések miatt és az őszre való tekintettel kar/lábmelegítő, szélmellény, sapka és kesztyű biztosan kelleni fog. 

A résztvevők számát 12 főben maximalizáljuk.

A részvétel díja 15.000 Ft./fő

Jelentkezni e-mailben az info@speed-way.hu címen vagy személyesen a boltban lehet.

 

Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk bizalommal!

 

 

Speed-Way kerékpárüzlet

+36 70 381 3987

info@speed-way.hu

www.speed-way.hu