Body Geometry Fit - Kerékpár testreszabás, bike fitting

létrehozva: 2016.02.10

Body Geometry Fit kerékpár testreszabás – Válj eggyé a kerékpároddal!

 

 

2020-tól a RETÜL BIKE FIT digitális kerékpár testreszabását végezzük, melyről bővebben itt olashatsz:

RETÜL BIKE FIT kerékpár testreszabás / bike fitting.

 

 

A Body Geometry Fit kerékpár testreszabás során a magasságodhoz, testarányaidhoz, és egyéb fizikai adottságaidhoz (pl. hajlékonyság) állítjuk be a kerékpárod, a hozzád legjobban igazodó kiegészítőkkel.

Tehát a kényelmetlen, rosszul beállított kerékpárt, nyerget vagy a lábadat nem megfelelően tartó cipőt nem „megszokni” kell, hanem mindezeket hozzád hangolni, igazítani.

 

 

 

 

Öt lépésben a biomechanikailag tökéletes üléspozíció eléréséért.

 

Beszélgetés

 

A Body Geometry Fit során egy rövid beszélgetéssel kezdünk a kerékpározási/sportolási szokásaidról, céljaidról, és az esetleges panaszokról, hogy a végén egyéni, személyre szabott végeredmény születhessen. Igyekszem teljesen feltérképezni a kiindulási állapotot és az előzményeket. (Mióta, milyen gyakran kerékpározol és mennyit? Volt-e komolyabb sérülésed, műtéted? Stb.)

 

 

Body Geometry Fit - Kerékpár testreszabás, bike fitting Budapest

 

Anatómiai felmérés

 

A beszélgetést egy anatómiai felmérés követi. Hajlékonyságot, az izmok kötöttségét, kar és lábhossz különbséget mérek, melyek eredményei fontos szerepet játszanak a beállítás során. Különös figyelmet fordítok a lábfejre, ugyanis a nem megfelelően támogatott láb önmagában is sok probléma forrása. Ez a felmérés kulcsfontosságú a beállítás későbbi sikeréhez.

 

 

Body Geometry Fit - Kerékpár testreszabás, bike fitting Budapest

 

 

Body Geometry Fit - Kerékpár testreszabás, bike fitting Budapest

 

 

Kerékpározás elemzése

 

Megfigyeléseimet, méréseimet mindig összekötöm azzal, ahogy a kerékpáron ülsz, hajtasz. Sokszor ez a legbeszédesebb számomra. Az elemzés során, kerékpározás közben mérem fel pozíciód, hajtási stílusod. Ez további információkkal szolgál a szükséges változtatásokhoz.

 

 

Body Geometry Fit - Kerékpár testreszabás, bike fitting Budapest

 

 

Testreszabás

 

Ezen elemzés után egy 15 lépéses folyamatban személyre szabjuk a kerékpáron elfoglalt pozíciód és megtesszük a szükséges változtatásokat. Segítünk a megfelelő nyereg kiválasztásában és beállításában, a stopli - cipő - talpbetét finomhangolásában és a helyes kormánypozíció megtalálásában.

 

bike fitting Budapest

 

 

A kerékpáron két fő szempontból vizsgálom a pozíciódat:

  • A kerékpár vonalában felállva, a kiegyensúlyozott hajtást, a hajtás szimmetriáját figyelem. Az ember alapvetően aszimmetrikus, a kerékpár és a hajtás ezzel szemben szimmetrikus mozgást követel tőlünk. A kapcsolódási pontoknál (talp – cipő - pedál) kell megteremteni az összhangot, máskülönben ízületi és izomfájdalom, jelentkezhet. Apró változtatásokkal igyekszem a cipőt, stoplit úgy hangolni, hogy az tökéletes közvetítő elem legyen közted és kerékpár közt. Figyelem a lábfej állását, a térd mozgását és a csípő csavarodását, elbillenését.
  • Oldalirányból nézve keresem a megfelelő súlypont elosztást a kerékpáron. Mérem a felsőtest szögét és beállítom a legideálisabb kormánypozíciót a vállnak, a hátnak és a karoknak.

 

 bike fitting Budapest

 

 

A beállításhoz speciális Body Geometry Fit eszközöket használok, de nem kizárólag ezekre hagyatkozom, hanem az előzetes felmérésekre és a kerékpározási stílusodra is.

 

 

Body Geometry Fit - Kerékpár testreszabás, bike fitting

 

A két végletet, melyek közt meg kell találnunk a hozzád illő beállítást:

  • Kényelmes fitness pozíció, mely hosszútávon is komfortérzetet biztosít nagyobb intenzitás esetén is.
  • A kerékpár kezelhetőségét, irányíthatóságát és az aerodinamikát figyelembe vevő beállítás mely hosszú távon többletterhelést rak a hát alsó részére vagy a nyakra.

Ezeket a beállításokat egyéni céljaid határozzák meg. Más beállítást használunk egy túra-országútisnál, mint egy teljesítményorientált versenyzőnél. Az igényeket az is módosíthatja, ha a megszokottnál többet/kevesebbet edzel vagy lefogytál/felszedtél pár kilót.

 

 

 bike fitting Budapest

 

 

Fontosnak tarjuk kiemelni, hogy a folyamat végére nem egy kerékpárt vagy egy kerékpár márkát szeretnénk neked eladni, hanem abban segítünk, hogy az aktuális kerékpárodból és magadból a legtöbbet hozd ki, illetve irányt mutatunk a továbblépéshez. Egy sikeres testreszabás eredményeképpen a kerékpár gyakorlatilag „eltűnik” alattad, így pedálozás közben csak a saját képességeid lesznek meghatározók, és kiaknázhatod a magadban rejlő lehetőségeket.

 

 

Visszajelzés és utánállítás

 

Minden Body Geometry Fit mérés után, megbeszélt időpontban visszajelzést várunk tőled, hogy felülvizsgáljuk és amennyiben szükséges, finomítsunk a beállításon. Válaszolunk felmerülő kérdéseidre, hogy még többet hozhass ki magadból.

 

 bike fitting Budapest

 

 

 A Speed-Way bemutatja:

Instant Bike Fitting

 

 

 

 

 

Tudnivalók és gyakran feltett kérdések:

 

 Helyszín, elérhetőségek:

A méréseket a Speed-Way kerékpárüzletben végezzük.

Cím: 

1137 Budapest, Visegrádi u. 18/c

+36 70 381 3987

www.speed-way.hu

info@speed-way.hu

 

Időpontok:

A testreszabás igénybevételéhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

A méréseket minden esetben hétköznap reggel 9:00-től végezzük.

A mérés időtartama ~ 3 óra.

 

Mit hozzak magammal?

A mérésre mindenképp hozd magaddal:

  • a kerékpárod
  • kerékpáros cipőd
  • kerékpáros nyári nadrágod

 

Hozhatok-e több kerékpárt?

Igen, van lehetőség több kerékpár beállítás​ára is, ez több időt és egyéni díjszabást igényel, ezért mindenképp jelezd felénk előre.

 

 Body Geometry Fit - kerékpár testreszabás, bike fitting / bike fit Budapest.