HELL BELOW, HEAVEN ABOVE - BEMUATJUK AZ ÚJ ROUBAIX SL8 KERÉKPÁRT

létrehozva: 2023.09.14

SPECIALIZED ROUBAIX SL8 - THE SMOOTHEST ROAD BIKE EVER

 

A Specialized két évtizeddel ezelőtt mutatta be az első endurance kategóriás kerékpárját, bebizonyítva, hogy megfelelő geometriával és technikai megoldásokkal egy országúti kerékpár is lehet egyszerre gyors és komfortos. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 7 Paris-Roubaix győzelem Specialized Roubaix kerékpárok nyergében!

 

specialized roubaix kerékpár

 

 

2004 óta a Specialized Roubaix kerékpárok az endurance országútik iránymutatói voltak, a komfort és a teljesítmény szinonímájaként.

 

 

"SMOOTHER IS FASTER"

 

Az új Specialized Roubaix SL8 országúti kerékpár család ezt a hagyományt viszi tovább, a jelenkor legmagasabb szintű technikai, geometriai és ergonómiai tudásával.

 

 

A váz a Tarmac SL8 modelleknél alkalmazott tervezéssel és gyártási technológiával készült. A módosított csőformáknak köszönhetően még aerodinamikusabb és könnyebb lett elődjénél.

Az új Roubaix SL8 53%-kal magasabb komfortot biztosít, mint a konkurens gyártók legjobb endurance kerékpárjai. (az összehasonlításban a Trek, a Canyon és a Cannondale endurance modelljei vettek részt)

 

 

 

Elöl az egyedülálló és már számos modellben (Diverge, Sirrus X, Creo, stb.) bizonyított rezgéselnyelő rendszer továbbfejlesztett verziója, a Future Shock 3.0 gondoskodik a maximális komfortról és a stabil irányíthatóságról. Az új Future Shock 20mm-es rugóúttal, még jobb állítási lehetőségekkel és simább, finomabb mozgással garantálja, hogy a legrosszabb utakon is kényelmesen és magabiztosan irányíthassuk a kerékpárt.

 

 roubaix sl8 kerékpár

 

A hátsó rész komfortjáról az „AfterShock” technológia gondoskodik, mely a mélyen elhelyezett nyeregcső befogásnak, a speciális rezgéselnyelő és rugalmas Pavé karbon nyeregcsőnek és a Roubaix SL8 hajtásirányban merev hátsó háromszögének együttese. Ezzel egyszerre kapunk egy magas teljesítményű, hajtásirányban tökéletes erőátvitelű, mégis extra komforttal rendelkező valódi országúti kerékpárt.

 

 

 

Az új Specialized Roubaix SL8 sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, hogy egy valódi „performance road bike, first and foremost”, mégis képessé tették könnyű gravel és bikepacking felhasználásra is.

A megnövelt gumi férőhely akár 38C / 40mm-es külső használatát is engedi, a vázon három kulacstartó rögzítési pontot, a felsőcsövön táskarögzítési lehetőséget, illetve sárvédőszemeket is találunk (sárvédő használata esetén a maximális külsőgumi szélesség 35mm).

 

 

Az idei SPECIALIZED ROUBAIX SL8 paletta...

 

...csúcsán az S-WORKS modell áll FACT 12r karbonvázzal, a legfejlettebb, hat fokozatban állítható, hidraulikus csillapítású Future Shock 3.3 első rugózással, Sram Red AXS szettel és a legmagasabb szintű Roval karbonkerekekkel és kiegészítőkkel.

 

specialized sw roubaix kerékpár

S-Works Roubaix SL8 

 

 

A PRO modell jóval kedvezőbb áron hozza a csúcsmodellhez közelítő teljesítményt, Sram Force AXS szettel, Roval Terra CL kerekekkel és Future Shock 3.3 rugózással. A váz FACT 10r karbonból készült, akárcsak az összes további Roubaix SL8 modell.

 

roubaix pro kerékpár

Roubaix SL8 Pro

 

 Az EXPERT modell a kedvezőbb árú karbonkerekes (Roval Terra C) modell a sorban, Sram Rival AXS szettel. A komfortól a hidraulikus csillapítású Future Shock 3.2 gondoskodik.

 

 

roubaix expert sl8 kerékpár

Roubaix SL8 Expert

 

 

 Itthon a legtöbbet eladott modell a COMP felszereltségi szint, Shimano 105 Di2 elektromos szettel, DT alumínium kerekekkel, Future Shock 3.2 rugózással megfizethető áron hozza nagytestvérei komfortját.

 

roubaix sl8 comp kerékpár

Roubaix SL8 Comp

 

 A legizgalmasabb modell az idei Roubaix SL8 palettán az új vezeték nélküli Sram Apex szettel szerelt SPORT APEX modell lett. A gravel bringákon imádott 1x12-es váltórendszerrel(40T lánctányér, 11-44T hátsó sor), DT kerekekkel érkező Sport modell a legjobb ár/érték arányú Roubaix SL8 kerékpár. A rugózás ebben az esetben a mechanikus rugózású Future Shock 3.1. Bikepackingre, light gravelre, illetve túra-országútinak ez lesz a megfelelő kerékpár.

 

 

roubaix sport apex kerékpár

Roubaix SL8 Sport Apex

 

A Sport felszereltségi szint „országútisabb” modellje a SPORT 105 a klasszikus 2x12-es mechanikus Shimano 105 szettel, Future Shock 3.1 rugózással és DT Swiss alu kerekekkel érkezik.

 

Az idei paletta belépő modellje a kategória nélküli „base” ROUBAIX SL8 esetében sem kell lemondanunk a kiváló komfortról és stabilitásról, a váz a drágább modellekkel megegyező FACT 10r karbon és a kényelmet ugyanúgy a Future Shock 3.1 és a karbon Pavé nyeregcső biztosítja. 2x10 sebességes mechanikus Shimano Tiagra szett és sport kategóriás Axis Elite kerékszett került rá.

 

roubaix sl8 kerékpár

Roubaix SL8

 

 

 

"The fastest, lightest and smoothest road bike ever made."