SPECIALIZED TURBO LEVO 2021

létrehozva: 2020.09.29

 "THE POWER TO RIDE MORE TRAILS"

 

A Specialized Turbo Levo kerékpárok teljes megújulásáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN, az alábbi cikkünkben csak a 2021-es modellpalettán futunk végig, a fontosabb változásokkal.

 

A Stumpjumpertől örökölt vázgeometria, a szupercsendes és brutális, 90Nm nyomatékkal rendelkező Specialized-Brose motor (melyen javították a 2019-2020-as modelleknél előforduló motorproblémát)  és az integrált akkumulátor nem változott, maradtak a jól bevált 29"-os kerekek és a 410%-os maximális rásegítés.

 

 

 

 

 

A 2021-es Turbo Levo-t szintén a Mission Control applikáción keresztül tudjuk testreszabni, illetve itt ellenőrizhetjük a motor és akksi állapotát és visszanézhetjük, kielemezhetjük korábbi bringázásainkat vagy akár összakapcsolhatjuk a bringát pulzusmérő övünkkel.

 

 

turbo levo comp 2021 black red

 2021-es Turbo Levo Comp 

 

 

 

Tehát a lényegi részek nem változtak, viszont új színeket és felszereltségeket találunk a Turbo Levo palettán 2021-ben.

Az eddig megszokott kizárólag Sram szettel szerelt bringák közt idén már Shimano szettes modellt is találunk, amit kifejezetten örömmel fogadtunk. Az összes Levo kerékpáron szériafelszereltség lett a dropper/állítható nyeregcső, ami nélkül ma már szinte elképzelhetetlen egy komolyabb terepezés. A megszokott 1x11 sebességes váltórendszereket idén minden modellnél 1x12 sebességre cserélték, az első rugóút is nőtt, a korábbi 150mm helyett már 160mm-es rugóúttal lejtőzhetünk, ami még komolyabb akadályok leküzdédére is képessé teszi kedvenc e-bikeunkat. 

 

 

turbo levo comp 2021 

2021-es Turbo Levo Comp Redwood színben

 

A legnépszerűbb modell, a Turbo Levo FSR Comp 2021-ben négyféle színben elérhető,  700Wh kapacitású akkumulátorral, Shimano SLX szettel és négydugattyús SLX fékekkel idén is a legjobb ár/érték arányú, legnagyobb hatótávú e-bike lett a palettán. Felszereltségben is változott, a tavalyi Rock Shox Lyrik villa helyett FOX 36 Rhythm teleszkóp dolgozik, a hátsó tag is FOX, így még finomabban csillapít majd a komoly lejtőzéseken. 

 

 levo fsr 2021

 

 2021-es Levo FSR modellek a Speed-Way boltban.

 

 

Turbo Levo FSR alapmodell is kapott egy komolyabb ráncfelvarrást. 1x12 sebességes Sram NX szettel érkezik, elöl-hátul négydugattyús fékekkel. Az akku kapacitása maradt 500Wh (kompatibilis a 700Wh akkuval is!), de egy komolyabb teleszkópot kapott, 35mm-es becsúszószár átmérővel, mely nagyobb  merevséget ad kanyarodásnál és fékezésnél egyaránt. Ahogy korábban említettük ez a modell is gyárilag dropper nyeregcsővel érkezik, a kisebb akkumulátor kapacitást leszámítva készen áll bármilyen terepre.

 

 

 

 

 

 

Aki karbonvázas Turbo Levo-t szeretne, 2021-ben az Expert Carbon és az abszolút csúcsot jelentő S-Works Levo modellek közül választhat.

 

 turbo levo expert 2021

Levo Expert Carbon 2021

 

 

 

 A Levo Expert Carbon, az új FOX 36 Performance villával, karbon vázzal és 700Wh kapacitású akkumulátorral érkezik, 1x12 sebességes Sram X01 Eagle váltórendszerrel. A hátsó csillapításról is a FOX gondoskodik, a komolyabb fékerőt pedig a Sram Code RS négydugattyús fékszettje biztosítja. 

 

 

levo expert 2021

Levo Expert Carbon 2021

 

 

 

 A Turbo Levo paletta csúcsán az S-Works Levo továbbra is magáénak tudja a "legjobb e-bike a világon" címet.

 

A csúcs Fact11 karbonváz 700Wh akkuval, a FOX új csúcskategóriás villájával és hátsó tagjával, Roval karbon kerekekkel 20kg alatti kerékpárt eredményez, ami egyedülálló adat ebben a kategóriában! A nyeregcső a Rock Shox vezetéknélküli, elektromosan állítható Reverb AXS modellje, a váltórendszer szintén a Sram csúcskategóriája, az új 1x12 sebességes  wireless Eagle AXS. Ahogy minden évben, a korlátozott darabszám és a nagy nemzetközi érdeklődés miatt ezek a modellek fogynak el a leghamarabb.

 

 

 

 

 

 

 A teljes 2021-es Specialized Turbo Levo kerékpár paletta IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!